Lions Cultuurprijs voor Dichtersgilde Terneuzen

Donderdag 21 april werden tijdens een gezellige bijeenkomst de Lions Cultuurprijzen 2020/2021 uitgereikt. Dichtersgilde Terneuzen dong ook mee en ontving de Cultuurprijs voor initiatieven binnen de gemeente Terneuzen.

Van links naar rechts: Jorien Brugmans, Aukje-Tjitske Dieleman en Ingeborg Haalboom.

Als er een wedstrijd is, heb ik de neiging om te denken dat ik toch niet win. Niet omdat ik niet in mezelf geloof, maar omdat de teleurstelling dan niet zo groot is. Uit zelfbescherming dus. Zo stapte ik ook op donderdagnamiddag Het Podium van Zaamslag binnen. Mochten we niet winnen, dan bood de bijeenkomst altijd nog de gelegenheid om te netwerken, zo hield ik mezelf voor, en daar was ik heel tevreden mee.

Mijn collega Jorien Brugmans van het Dichtersgilde had eind vorig jaar een mooie aanvraag ingediend en samen met haar en Ingeborg Haalboom vertegenwoordigde ik het gilde tijdens de bijeenkomst van de Lions.

Elk cultureel initiatief werd geïntroduceerd en mocht zichzelf kort presenteren. De Lions deelden drie Cultuurprijzen 2020/2021 uit, voor elk van de drie Zeeuws-Vlaamse gemeentes één. De burgemeesters van de gemeentes waren aanwezig om de prijs te overhandigen.

Hoe groot waren onze verrassing en blijdschap toen we daadwerkelijk de Lions Cultuurprijs voor de gemeente Terneuzen kregen! Maar liefst € 2000,- kregen we om gedichten in de publieke ruimte te gaan verzorgen. Denk daarbij vooral aan gedichten op muren in de stad Terneuzen, maar ook in andere kernen van de gemeente.

Hulde aan Jorien, omdat het haar idee was om mee te dingen, en veel dank aan Lions Zeeuws-Vlaanderen!

Burgemeester Merriënboer las de kleine letters van de oorkonde voor. We werden geroemd om onze innovativiteit – een stadsdichter had Terneuzen immers nog niet, laat staan een gilde van zes man/vrouw sterk – om onze samenwerking, met elkaar en met externen, zoals de bibliotheek, en om ons voornemen om poëzie zo breed en veelzijdig mogelijk naar buiten te brengen.

We kregen de gelegenheid om alledrie een gedicht voor te dragen. En drie keer raden welke foto de volgende dag bij het artikel over de Lions Cultuurprijzen werd afgedrukt? Juist, eentje waarop ondergetekende met haar ene arm gespreid en haar ogen ten hemel gericht een gedicht aan het oreren is. De stereotypische dichter. Maar met dat beeld kan ik prima uit de voeten!

Bron: PZC, 22-04 2022.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s