Gedichten tijdens Vrijheidsmaaltijd Axel

Op donderdagavond 5 mei organiseerde het Herdenkingscomité 4 en 5 mei van Axel een vrijheidsmaaltijd in het Axelse stadhuis. De maaltijd werd opgeluisterd met muziek en poëzie. En voor dat laatste was uiteraard het Dichtersgilde gevraagd.

Samen met collega Eric van Laere heb ik e.e.a. voorgedragen tijdens deze vrijheidsmaaltijd. Het was een maaltijd in een ongedwongen sfeer, waarbij we praatten over oorlog en vrijheid. Oude verhalen over de bevrijding kwamen tevoorschijn, ietwat verongelijkt concludeerde mijn buurman dat België forsere oorlogsschade dan Nederland heeft geleden destijds en een Kroatisch-Bosnisch echtpaar bracht een ander perspectief op oorlog met zich mee.

Tijdens de informele gesprekken konden we luisteren naar prachtige accordeon-, piano- en fluitmuziek. Het was fijn om mijn gedichten te mogen voordragen en aan elkaar te praten voor dit publiek. Ook mijn collega Eric viel het op hoe aandachtig iedereen luisterde.

Ik had een serieus gedicht over oorlog en vier luchtiger regels over vrijeheid van meningsuiting voorbereid en sloot af met mijn gedicht Op de zeedijk. Met mijn leeftijd voelde ik me enigszins een broekje tussen de veelal oudere mensen, maar ook zij kenden oorlogs- en bevrijdingsverhalen eigenlijk alleen uit tweede hand. Het was mooi om met meerdere generaties samen te zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s